Alla inlägg under april 2010

Av Lena - 20 april 2010 19:16

Herman – en degig ”man”: 


Jag är en naturlig surdegskaka. Jag ska stå på diskbänken i 10 dagar utan lock.

Du får inte sätta mig i kylskåpet!!

Om jag slutar bubbla är jag dö!



Herman

 

Start-degen ”matas” under tio dagar. Innan man sedan bakar av degen delar man den i fem lika delar, man bakar på en del, sparar en del och delar med sig tre delar till sina vänner. På det sätter turnerar kakan runt i vårt land.

Här kommer receptet på denne degiga ”man”. Och en variant på kaka som man kan baka av sin startdeg.


Startrecept till Herman

 

Gör såhär:

 

Dag 1-4 (Startdeg – rör om 2 till 4 ggr om dagen)
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker

Man startar upp degen med samma ingredienser som man matar den med två gånger innan själva bakningen.


Dag 4
• Ge honom:
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker

Dag 5
• Rör 2-4 ggr

Dag 6
• Rör 2-4 ggr.

Dag 7
• Rör 2-4 ggr.

Dag 8
• Rör 2-4 ggr.

Dag 9
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker
• Rör om.


Dag 10 (receptet*4 om du är egen och vill behålla allt själv, om inte dela upp degen i 5 delar den 9:e dagen)


När du ger herman vidare är det följande text du bifogar med honom:

Dag 1: Idag har du fått Herman. Häll över honom i en skål och förvara honom i rumstemperatur. Han ska inte ha något lock, utan täck bunken med en bakduk.
Dag 2: Herman har tråkigt. Rör 2-3 ggr under dagen.
Dag 3: Herman behöver motioneras. Samma som dag 2.
Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker
Dag 5: Herman har tråkigt. Samma som dag 2
Dag 6: Herman känner sig stel. Samma som dag 2
Dag 7: Herman behöver se sig om. Samma som dag 2
Dag 8: Herman behöver träna. Samma som dag 2
Dag 9: Herman är hungrig igen. Ge honom samma som dag 4.
Dela honom därefter i fem lika stora delar och ge bort fyra delar till fyra vänner tillsammans med receptet.
Dag 10: Nu bakar du din Herman.

Herman-kaka
Din del av Hermansmeten +
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl olja
3 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 dl hackade nötter
100 g hackad choklad
2 tsk kanel

 

Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt Herman och olja, rör om. Tillsätt slutligen vetemjöl, som blandats med bakpulver, kanel, hackade nötter och russin. Rör till en jämn smet.

Häll blandningen i en väl smord och bröad form. Blanda margarin, farinsocker och kanel. Häll över smeten och ”hacka” ner med en gaffel så det blandas med övrig smet. Grädda ca 1 h. När kakan känns torr, tas den ur ugnen. Låt stå en kort stund innan den stjälps upp och får svalna på galler under formen.


Smaka!!!!


Vad jag har hört smakar Herman supergott = ))))))


Lycka till!


Kram Lena


  

ANNONS
Av Lena - 19 april 2010 22:30


Det blev en Alpacka i kväll på silversmideskursen = )


  


Detta smycket är en beställning och jag hoppas hon blir nöjd!


Dags att sova!


Kram Lena

ANNONS
Av Lena - 19 april 2010 15:45

Tänk att det redan är måndag igen!

I kväll är det dags för ännu en silversmideskväll!


Så kul!!


I kväll har jag 2 beställningar som ska påbörjas. Spännande att få prova lite nya saker på silversmide= )


  


I kväll får jag hem Herman!

Herman är en vänskapskaka = )

Herman var populär på 80 - o 90-talet och gör nu comeback!

Spännande!

Skriver mer om Herman i kväll. Då kanske han vill vara med på bild också = )))


  


Ha en fortsatt skön måndag!


Kram Lena

Av Lena - 18 april 2010 08:24

                                  


                               Dagens tema i fototriss är : Metall


        Eftersom jag håller på med silversmide blev det ett enkelt val för mig!

Jag valde den ädla metallen silver och bilderna visar alster som jag gjort!


Mer smycken: denlillaboden


      


          Det blev dessutom enbart hjärtan som ligger mig nära!


Ha en underbar dag i solen!


Kram Lena

Av Lena - 17 april 2010 16:29


I dag har jag varit på träff med min biodlingskurs = )

Vi träffades i Järbo hos ett otroligt trevligt par som har bin samt en liten butik med biredskap och honung!


Vi fick se all deras utrustning och intressant info!

Vi avslutade med fika och mycket trevliga samtal runt köksbordet!


Tack för en trevlig förmiddag!


  


Nu har jag precis lyst äggen i kläckaren och där ligger nu 8 Isbarägg och 17 ankägg som det lever och frodas i!

Det ska bli så spännande!!!

Hoppas verkligen att kläckningen ska lyckas!


  


Nu ska jag surfa lite på nätet och läsa om biodling!


PS. I dag köpte jag mitt första biodlingsredskap: ett par biodlingshandskar i äkta getskinn!!!!!


Ha en skön lördagskväll!


Kram Lena



Av Lena - 16 april 2010 16:40


Önskar Er alla en underbar helg!!!


Kram Lena

  

Av Lena - 16 april 2010 05:46


Äntligen fredag = )


Idag fyller min Clara 14 år!

Otroligt vad tiden går fort, nu har man inga små barn längre!!

Grattis på dinn stora dag Clara!


  


Ha en underbar fredag!


Kram Lena

  

Av Lena - 15 april 2010 18:25


                    Fotat några av alla underbara djur vi har på gården idag!


Sandi´s bebis som nu är 2 veckor gammal! Så söt....Ras:Lejonhuvad

  


Svea´s bebisar som är 6 dagar gamla! Toksöta! Ras: Gotlandskanin

  


Vaktlarna är nu 4 veckor gamla. Kan börja lägga ägg om 2 veckor om någon av dom är höna! Vi har 4 stycken vaktlar.

  


Ha en skön kväll!


Kram Lena

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!

Följ bloggen

Följ Livet på Nygårds med Blogkeen
Följ Livet på Nygårds med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se