Direktlänk till inlägg 16 september 2011
I kväll gjorde jag en omgång lavendelskorpor!
Så himla gott till en kopp te!
Rekommenderas verkligen!
Mums!
100 g sötmandel
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor,torkade
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
1 st äggvita,att pensla med
1. Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
3. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.
Lycka till!
Kram Lena
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|