Direktlänk till inlägg 20 april 2010

Hur man sköter om Herman!

Av Lena - 20 april 2010 19:16

Herman – en degig ”man”: 


Jag är en naturlig surdegskaka. Jag ska stå på diskbänken i 10 dagar utan lock.

Du får inte sätta mig i kylskåpet!!

Om jag slutar bubbla är jag dö!



Herman

 

Start-degen ”matas” under tio dagar. Innan man sedan bakar av degen delar man den i fem lika delar, man bakar på en del, sparar en del och delar med sig tre delar till sina vänner. På det sätter turnerar kakan runt i vårt land.

Här kommer receptet på denne degiga ”man”. Och en variant på kaka som man kan baka av sin startdeg.


Startrecept till Herman

 

Gör såhär:

 

Dag 1-4 (Startdeg – rör om 2 till 4 ggr om dagen)
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker

Man startar upp degen med samma ingredienser som man matar den med två gånger innan själva bakningen.


Dag 4
• Ge honom:
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker

Dag 5
• Rör 2-4 ggr

Dag 6
• Rör 2-4 ggr.

Dag 7
• Rör 2-4 ggr.

Dag 8
• Rör 2-4 ggr.

Dag 9
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker
• Rör om.


Dag 10 (receptet*4 om du är egen och vill behålla allt själv, om inte dela upp degen i 5 delar den 9:e dagen)


När du ger herman vidare är det följande text du bifogar med honom:

Dag 1: Idag har du fått Herman. Häll över honom i en skål och förvara honom i rumstemperatur. Han ska inte ha något lock, utan täck bunken med en bakduk.
Dag 2: Herman har tråkigt. Rör 2-3 ggr under dagen.
Dag 3: Herman behöver motioneras. Samma som dag 2.
Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker
Dag 5: Herman har tråkigt. Samma som dag 2
Dag 6: Herman känner sig stel. Samma som dag 2
Dag 7: Herman behöver se sig om. Samma som dag 2
Dag 8: Herman behöver träna. Samma som dag 2
Dag 9: Herman är hungrig igen. Ge honom samma som dag 4.
Dela honom därefter i fem lika stora delar och ge bort fyra delar till fyra vänner tillsammans med receptet.
Dag 10: Nu bakar du din Herman.

Herman-kaka
Din del av Hermansmeten +
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl olja
3 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 dl hackade nötter
100 g hackad choklad
2 tsk kanel

 

Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt Herman och olja, rör om. Tillsätt slutligen vetemjöl, som blandats med bakpulver, kanel, hackade nötter och russin. Rör till en jämn smet.

Häll blandningen i en väl smord och bröad form. Blanda margarin, farinsocker och kanel. Häll över smeten och ”hacka” ner med en gaffel så det blandas med övrig smet. Grädda ca 1 h. När kakan känns torr, tas den ur ugnen. Låt stå en kort stund innan den stjälps upp och får svalna på galler under formen.


Smaka!!!!


Vad jag har hört smakar Herman supergott = ))))))


Lycka till!


Kram Lena


  

 
 
Märit & Co

Märit & Co

20 april 2010 19:32

Herman blir verkligen toppengod!

http://www.sunnanhof.se

 
Ingen bild

Malin Svensson

21 april 2010 10:06

Låter verkligen smaskigt!
Hur mycket russin, margarin och farinsocker ska det vara? Och när ska cholkaden ner?

 
Hönsmammann

Hönsmammann

21 april 2010 10:07

Ojojoj, Herman var mig en krävande klump! :D

http://annorlunda-a.blogspot.com

 
Karin

Karin

21 april 2010 21:12

Herman minns jag från när jag var lite. kanske ska sätta en Herman på "jäsning" :-)
Tack för receptet!

http://gemini.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

22 april 2010 19:14

Jag fick en Herman av en jobbarkompis, men han dog!
Tyckte ändå inte att det lät så gott med en klump som stått i köket utan lock i 10 dagar.
;)

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 5 november 2023 12:41

Hej, alla fina älskvärda människor 💕   Vill passa på att tacka för all respons jag fått efter mitt tråkiga sjukdombesked🌸   Tack för allt!  Tack för gillningar, kommentarer, delningar, blommor & presenter 🎁     ...

Av Lena - 3 november 2023 07:33

    Hej alla fina💕 Som många redan vet har jag drabbats av metastaser i bland annat hjärnan 😕   Jag kommer absolut inte lägga ner min smyckesgtillverkning eller sluta sälja vackra kimonos. Utan detta blir min terapi här h...

Av Lena - 2 november 2023 15:30


  Har idag varit till Onkologen & på torsdag nästa vecka startar jag min immunterapi/kriget mot metastaserna💪🏻 Jag har metastaser i hjärnan/hjärnhinnorna,levern,lungorna samt i buken.Startade med kortison i lördags för att minska...

Av Lena - 30 september 2023 11:04


  Nu har vi ägg till salu igen!   Det finns: 3 st förpackningar med 10 ägg för 40 kr/st 1 st förpackningar med 12 ägg för 50 kr/st 0 st förpackningar med 15 ägg för 60 kr/st   Hör av er om ni är intresserade! Först till kvarnӾ...

Av Lena - 27 augusti 2023 06:25

I dag är sista chansen att fynda på vår loppis🌸 Vi har öppet kl 11-16 sedan stänger vi loppisen för i år!   Finns massor med fina saker att fynda.   Österbogatan 8, Årsunda    Varmt välkomna!    Kram Lena 💕     ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards