Direktlänk till inlägg 31 december 2010
I kväll är Stefan och jag bortbjudna!
Vi ska ta med oss kvällens efterrätt:
Ananaspaj
| Pajdeg | ||
| 1 dl | ||
| 3 dl | ||
| 1 tsk | ||
| 150 gram | ||
Fyllning | ||
| 400 gram | ||
| 2 dl |
| 0,5 dl |
| 2 tsk |
| 1 st |
1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.
Den var superlätt att göra och jag hoppas den är supergod
Lycka till!
Kram Lena
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
| |||||||||
