Direktlänk till inlägg 28 januari 2015
Har bakat fröknäcke för första gången!
Inte helt nöjd, då det inte blev så sprött som jag ville!
Vet inte om det beror på majsmjölet eller nåt annat!
Bättre lycka nästa gång =)
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl olja
2 dl kokande vatten
2 msk sesamfrön
Övrigt: flingsalt, blandade frön och kärnor
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön.
Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta.
Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg.
Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.
Hoppas det smakar!
PS. Tips och ideér på fler recept på fröknäcke mottages tacksamt!
#fröknäcke #solroskärnor #linfrön #majsmjöl #sesamfrön #flingsalt #recept
Kram Lena
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|