Direktlänk till inlägg 27 december 2010
Det blev inte bara en Saffranskaka i kväll det blev sirapslimpor också
Sirapslimpa 2 st
50 gram jäst
6 dl vatten
½ dl flytande margarin eller ½ dl matolja
1 dl vit brödsirap
2 tsk salt
1 kg rågsikt
Arbeta ihop på vanligt vis.
Jäs till dubbel storlek.
Forma till 2 limpor och låt jäsa på plåt ca 30 minuter.
Pensla med sirapsvatten.
Grädda 35-40 minuter i 200 grader.
Lycka till!
Kram Lena
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|